Actueel, Nieuws

Paul Hameeteman wint Easter Regatta 2017

11:42

Paul Hameeteman in actie.

Paul Hameeteman (13) heeft de Magic Marine Easter Regatta met overmacht gewonnen. In totaal liet hij 214 Optimist-zeilers uit 13 verschillende landen achter zich. Tweede Nederlander in het klassement werd Ties Wijbenga met een vierde plaats. Eerste dame in het klassement Marissa IJben werd zevende.

De 13-jarige Hameeteman werd vorig jaar nog 21e op het paasevenement op de Braassemermeer. Dit jaar eindigde hij vrijwel iedere race op de eerste plaats. Daardoor had hij al vroeg in het evenement uitzicht op de eerste plaats in het algemeen klassement. Slechts twee races eindigde hij niet in de top drie. Een daarvan mocht hij wegstrepen, waardoor hij met een totaal van 33 punten met overtuiging won van de Brit Jamie Cook, die 72 punten haalde. Hameeteman nam op het podium de trofee – een gigantisch paasei – in ontvangst.

Sinds vorig jaar maakt talent Hameeteman deel uit van de Delta Lloyd Optimist Kernploeg in 2016 gooide hij al hoge ogen op het EK begin dit jaar won hij het internationaal Optimist-kampioenschap in Torrevieja.