Actueel

Navigeren met je tablet

12:00

Thuis, op het werk, in de auto of op vakantie: onze smartphone is vastgegroeid aan onze hand en de tablet of laptop bevindt zich altijd binnen handbereik. Maar aan boord vertrouwen we nog niet allemaal volledig op onze mobiele apparaten. Waarom eigenlijk niet? Alle struikelblokken op een rij mét de oplossingen.

Je telefoon of tablet moeten volkomen waterdicht zijn. Niet alleen om buiswater of regenwater tegen te houden, maar vooral om schade op de langere duur tegen te gaan: schade door corrosie van print en contacten is desastreus voor de inwendige elektronica. Er zijn simpele, min of meer waterdichte hoezen met zipsluitingen, vergelijkbaar met een grabbag. Je kunt dan niet tussendoor opladen. De kosten liggen tussen de 20 en 40 euro.

(c) Otterbox.

Cassettes

Ook zijn er waterdichte cassettes die de kabeldoorvoeren afsluiten met rubberen klepjes, zoals de Otterbox. Hiermee kun je dus wel opladen, maar de waterdichtheid is dan nog steeds niet echt gegarandeerd. De kosten voor zo’n cassette variëren flink: van 30 tot 100 euro. De ultieme oplossing is een compleet waterdichte hoes met ingesealde laadkabel en een aparte, inwendige connector. Veel van deze hoezen hebben ook geïntegreerde rubberen stootranden voor mechanische bescherming of bevestigingspunten voor houders. Hiermee zit je wel, bijvoorbeeld met de aiShell voor de iPad, ruim boven de 150 euro.

Qi-technologie

Een nieuwe ontwikkeling is het draadloze opladen met de Qi-technologie. Net als bij je tandenborstel leg of klik je de telefoon dan op een Qi-tableau. Voor de nieuwste generatie telefoons is dit al mogelijk, maar voor iPads of tablets helaas nog niet.

Benieuwd naar nog meer handige oplossingen voor struikelblokken die navigeren op een tablet met zich mee kunnen brengen? En wat moet je kiezen: Android of iOS? Dat lees je in Zeilen 5/2018! Koop het nummer hier online of in de winkel.

Tekst: Egenolf van Stein Callenfels

Tags: Last modified: 13 mei 2018
Sluiten