Actueel

Jeugd Olympische Spelen: Brons voor Nederlandse zeilers

17:57

In Buenos Aires hebben Laila van der Meer en Bjarne Bouwer brons gepakt tijdens de Jeugd Olympische Spelen in de Nacra-klasse. Het duo kwam in de medalrace als vierde over de finishlijn en eindigt daarmee op de derde plaats in het eindklassement. Met deze prestatie hebben zij elf andere teams achter zich gelaten.

Het Nederlandse Nacra-team lag voorafgaand aan de laatste race nog als tweede, maar de punten tussen de nummers drie en vier lagen heel dicht bij elkaar. Het werd een wedstrijd waar veel van afhing. Een Franse team won de race en Van der Meer en Bouwer finishten als vierde. Met uiteindelijk maar één punt verschil gaat het zilver naar Frankrijk en wint het Nederlandse tweetal brons. Het goud werd veroverd door de Argentijnse Dante Cittadini en Teresa Romairone.

Van der Meer en Bouwer stappen nu samen over naar de foiling Nacra17 en hopen daarin ook weer van deze goede resultaten te behalen.

(c) Matias Capizzano / World Sailing

Jeugd Olympische Spelen

De derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen is van 6 tot en met 18 oktober 2018 in Buenos Aires. 100 zeilers uit 44 verschillende landen laten het beste van zichzelf zien rondom zeilclub Club Náutico San Isidro.

In totaal werd en wordt er in negentien disciplines om de Olympische medailles gestreden. Talenten uit allerlei landen in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar komen in actie in Argentinië. De twee eerdere zomeredities vonden plaats in Singapore (2010) en in Nanjing (2014).

Omslagfoto: Matias Capizzano / World Sailing

Last modified: 14 oktober 2018