Nieuws

82ste Kaagweek

Op de Kagerplassen is de jaarlijkse Kaagweek in volle gang. De deelnemers in de 350 boten die aan de start verschijnen hebben prachtige weersomstandigheden...

10:56

Op de Kagerplassen is de jaarlijkse Kaagweek in volle gang. De deelnemers in de 350 boten die aan de start verschijnen hebben prachtige weersomstandigheden. Een gestage wind uit de noordhoek en veel zon, en dat laatste is zeker geen vanzelfsprekendheid tijdens de Week. Een woordvoerster van de vereniging meldt dan ook dat de wedstrijden probleemloos verlopen.
De Regenboog is met 41 schepen de grootste klasse op de Kagerplassen. De Solo (4) en de O-jol (3 boten) zijn het minst vertegenwoordigd. In de Regenboog zijn naast klassewedstrijden ook teamwedstrijden. Vijf Hollandse ploegen nemen het op tegen vijf Friese teams. Het is voor de 82ste keer dat de Koninklijke Watersportvereniging de Kaag de Week organiseert. De eerste Kaagweek was in 1918, toen al met 148 deelnemers. In de oorlogsjaren, van 1943 tot en met 1945 werd de Kaagweek niet verzeild.


De starttoren van KWV de Kaag is een markant punt aan de Kagerplassen. Overigens ligt nu niet de start- maar de finishlijn voor de toren.


In de Splash-klasse verschijnen 30 deelnemers aan de start.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten