Nieuws

470-zeilsters blijven derde in Weymouth

AMSTERDAM - 470-zeilster Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn in hun zevende race als vierde over de streep gekomen. Ze behouden daardoor hun derde plek op de ranglijst en de kans op een gouden medaille.

15:08

AMSTERDAM – 470-zeilster Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn in hun zevende race als vierde over de streep gekomen. Ze behouden daardoor hun derde plek op de ranglijst en de kans op een gouden medaille.

De Nederlandse vrouwen lagen lang in de middenmoot, maar kwamen op het eind steeds dichter bij de voorste boten en streefden zelfs de Britten voorbij, de nummer twee van het klassement.

De Australische dames Jo Aleh en Olivia Powrie waren in de zevende race het snelst en staan eerste in het klassement met twintig strafpunten. Nederland staat op 25 strafpunten.

De broers Sven en Kalle Coster kenden in dezelfde categorie ook een goed begin van de dag. Ze eindigden de negende race als zesde en maken daardoor nog kans op de medal race.

De Australische mannen Matthew Belcher en Malcolm Page wonnen de race en nemen daardoor in het klassement een beetje afstand van het Britse duo Luke Patience en Stuart Bithell. Het verschil tussen de twee teams is echter nog steeds miniem. De Costers nemen de veertiende plaats op de ranglijst in.