Nieuws

Moordenaars Sir Peter Blake veroordeeld

De 6 mannen die ervan verdacht werden op 5 december de Nieuw Zeelandse zeeheld Sir Peter Blake te hebben vermoord, zijn gisteren voor een Braziliaanse rechtbank schuldig bevonden...

12:40

De 6 mannen die ervan verdacht werden op 5 december de Nieuw Zeelandse zeeheld Sir Peter Blake te hebben vermoord, zijn gisteren voor een Braziliaanse rechtbank schuldig bevonden. De 23 jarige hoofdverdachte, die verklaarde uit zelfverdediging te hebben gehandeld, werd veroordeeld tot een celstraf van 36 jaar en 9 maanden. De vijf medeplichtigen kregen straffen van ten minste 26 jaar.


De 53-jarige Blake was met zijn schip Seamaster op expeditie geweest op de Amazone. Het schip lag voor anker op de monding van de rivier, toen 6 piraten aan boord kwamen en de bemanning van hun persoonlijke bezittingen beroofden. In een poging de roof te verijdelen, werd Blake twee maal in de rug geschoten.

De 6 mannen bekenden hun daad direct na hun arrestatie. De hoofdverdachte probeerde vorige maand nog te ontsnappen uit de gevangenis, maar kon worden gepakt voordat hij het gevangenisterrein had verlaten.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten