Olympische Spelen

Keijzer & Blom scoren goed op Olympisch Test Event

08:36

Dorian van Rijsselberghe en Marit Bouwmeester verloren allebei kostbare punten, tijdens het Rio Test Evenement. Het was wederom een dag met heel weinig wind. Het duurde tot 17.30 uur voordat het racecomité een paar races liet starten. Alleen de windsurfers, Laserzeilers en de zeilsters in de 49erFX kwamen in actie. In de laatste klasse deden Nina Keijzer en Claire Blom goede zaken.

Goede resultaten Claire Blom en Nina Keijzer

keijzer en blomDe 49erFX kwam twee keer in actie. Claire Blom en Nina Keijzer deden goede zaken. Blom legt uit: “Vandaag was gelukkig een betere dag. We hebben gisteren een lange evaluatie gehad. En een aantal punten benoemd waar zwaktes van ons liggen. Die punten hebben we nu in de boot opgeschreven zodat we dat steeds kunnen herhalen. Dat betaalde zich goed uit met een 2de en 4de plek. We deden lekker mee in de topgroep en lagen er goed bij. We konden het vasthouden in de lichte omstandigheden.”

Protest tegen Dorian van Rijsselberghe

De mannen windsurfers zeilden twee races vandaag met heel weinig wind. Van Rijsselberghe zat er twee keer goed bij in het eerste deel van zowel race zeven als acht. Maar daarna verloor hij de slag naar de bovenboei en kon dat vervolgens niet meer goed maken. Met een 13de en een 11de plaats staat de olympisch kampioen zevende in het klassement. De Texelaar gaf de volgende toelichting. “Als je een fout maakt val je van het podium. Zo kan je deze dag wel samenvatten. Twee keer maak ik een keuze in het eerste kruisrak met grote gevolgen. Het niveau is hoog, iedereen is heel fit en de winnaar maakt geen tactische fouten. Ik wel. Ik heb maar een protest tegen mezelf ingediend voor slecht zeilen,” besloot Van Rijsselberghe cynisch.

Schade voor Bouwmeester en De Geus

Marit Bouwmeester en Lilian de Geus liepen ook schade op. Beide vrouwen die normaal bovenin meestrijden in de Laser radial en RS:X scoorden een 12de plaats in de enige race van de dag. De Geus staat nu elfde en Bouwmeester negende in het klassement. Rutger van Schaardenburg eindigde in de enige race van de dag op een tiende plaats. De Laserzeiler staat achtste in de ranglijst.

Postma en team Mulder & De Koning morgen in actie

Morgen, 19 augustus, komt iedereen weer in actie als het weer het toelaat, ook Pieter-Jan Postma die het klassement in de Finn aanvoert na drie races. Mandy Mulder en Coen de Koning starten ook weer in de Nacra 17 klasse. Dit duo staat tweede in het klassement. Afrodite Zegers-Kyranakou die samen met Anneloes van Veen in de 470 uitkomt verschijnen ook weer aan de start.