In het Paasweekend is op het Haringvliet de Van Uden Reco Stellendam regatta verzeild. Er verschenen 115 boten aan de start, waarvan de meeste startten in de 20mijls klasse.

Zondag winddag

Op zondag zorgde een stevige bries voor spektakel op het water. Veel teams, nog wat stijf van de winter, vlogen hard uit de bocht. Het had meerdere gescheurde zeilen en wat gescheurde zeilersego’s ten gevolg. Maar het gros kwam met een grote glimlach van het water af om al dan niet een prijs in ontvangst te nemen.

ORC op weg naar het WK

In de ORC klassen zijn de eerste klappen uitgedeeld op weg naar het WK ORCi in Kiel. Dit jaar verschijnen veel Nederlandse boten daar aan de start en de eerste krachtmetingen op het water waren zichtbaar. “Op naar het WK” twitterde een enthousiaste winnaar, terwijl de nummer 2 op de ranglijst verheugd was dat er slechts 2,3 seconde tussen zat. De trend van spannende wedstrijden met ambitieuze zeilers op weg naar het WK is op de Van Uden Reco Stellendam Regatta dan ook in gang gezet.

Van Uden Reco Stellendam Eenheidsklasse

In de Melges veroverde team Kesbeke Sika, die vorig jaar tijdens het EK Melges in Medemblik al de Corinthian klasse won een overtuigende eerste plaats. Met vijf paaltjes op acht wedstrijden bleven zij zeven punten voor op Carlo Vroon met de Gelikt. In de J22 won Verdoorn verrassend van Team Big Roll van studentenvereniging Broach. Broach pakte vorig jaar nog de eerste en tweede plaats op het podium, maar moest nu zijn meerdere erkennen in team Verdoorn. Bij De swan45’s won de No Limits.

Last modified: 22 april 2014