Tweede dag Batavia Stad NK

22:24

Op zaterdag klonk om half tien het eerste startschot in Lelystad. Met gemiddeld 15 tot 18 knopen wind en veel zon waren de omstandigheden ideaal. Door de stevige bries en de golfslag moesten de zeilers meteen hard aan de slag.

NKMR 2013 NK Match Racing
De twee favorieten racete halverwege de ochtend tegen elkaar in het NK Match Racing. Het team van Jelle Roos nam het op tegen het team van Jurjen Feitsma. Het team van Roos ging goed van start en de voorsprong liep in het eerste rak uit tot zes bootlengtes. Door een aantal kleine handelingsfoutjes aan boord liep team Feitsma in op Roos. Uiteindelijk wist Roos wel met een verschil van twee bootlengtes eerder te finishen. In de eerste ronde waar iedereen tegen elkaar zeilt, genaamd Round Robin, wist Roos ook al winst op zijn naam te zetten.

De dag eindigde voor het Match Racen met de sail off om de plaatsen 5 en 6. Dirk-Jan Korpershoek nam het op tegen het damesteam van Fettje Osinga. De dames hadden en goede start en voeren vijf bootlengtes voor op Korpershoek. Osinga ging in de fout met een ogenschijnlijke onnodige gijp waar de spinaker bij scheurde. Korpershoek greep zijn kans en ging ruim voor Osinga over de finish. De nummers 5, 6 en 7 voor het NK Match Racing zijn hiermee beslist: 5. Dirk-Jan Korpershoek, 6. Fettje Osinga, 7. Klaus Bech.

NKMR 2013

Regional finals ISAF Nations Cup
De Deen Joachim Aschenbrenner heeft zaterdag bij de Nations Cup de Round Robin gewonnen. De Deen voer opvallend vaak vrij gemakkelijk zijn tegenstanders vanuit achterstand of gelijke positie voorbij. De regel bij de Round Robin is dat de winnaar zelf uit de nummers 2 tot en met 4 zijn tegenstander voor de halve finale kiest. Aschenbrenner koos ervoor om de Zweed Viktor Ogeman in de halve finale te treffen. De halve finale gaat om de beste uit drie wedstrijden. Aschenbrenner wist de eerste race zaterdag te winnen, de andere twee staan zondag op het programma. In de andere halve finale won de Fin Staffan Lindberg van Mati Sepp uit Estland de eerste van de drie wedstrijden.

Om 18.00 uur voeren de laatste boten van de sail off over de finish. Deze wedstrijd ging tussen de Nederlander Jurjen Feitsma en Felix Oehme uit Duitsland, een zeer spannende wedstrijd waarbij de boten boord-aan-boord over de finish kwamen. Feitsma was uiteindelijk net een paar seconden eerder. Hiermee zijn de nummers 5, 6 en 7 in de regional finals van de Nations Cup ook bekend: 5. Jurjen Feitsma, 6. Felix Oehme, 7. Martin Mehus.

Batavia Stad NK Match Racing 2013 & ISAF Nations Cup, tweede wedstrijddag.

Last modified: 8 mei 2013